Вижте най-любопитните тенденции за дигитализиране на това помещение в дома 

...
Вижте най-любопитните тенденции за дигитализиране на това помещение в дома 
Коментари Харесай

И банята поумнява с нови технологии за Интернет на нещата

Вижте най-любопитните трендове за дигитализиране на това помещение в дома

 
-->
Когато приказваме за интелигентен дом, евентуално се сещаме за гласови асистенти, прахосмукачки – роботи, смарт тв приемници и автоматизирано осветяване. По-малко евентуално е да се замислим за банята. А би трябвало. Днес технологиите въздействат от ден на ден на атмосферата в това интимно помещение и в дълготраен проект следва изцяло да предефинират метода, по който прекарваме времето си в него.

„ През последните години светът към нас се цифровизира с извънредно бързи темпове и от ден на ден предмети от всекидневието ни се снабдяват с добавена просветеност и съгласуваност. И в случай че за кухнята и хола - стаите, в които обичайно има повече софтуерни артикули – това не е вест, то към този момент е време да обърнем и взор към банята. Множество нови интелигентни технологии, показани на тазгодишното ревю CES в Лас Вегас и на други събития, преобразяват това помещение и трансформират напълно метода, по който го използваме “ - споделят от екипа на. В идващите редове представители на уеб страницата са подбрали най-интересните трендове в дигитализацията на баните, тоалетните, както и пералните пространства.

Умни душове

Интелигентната баня на бъдещето прави всекидневието ни по-удобно и елементарно, а престоят в нея освен става по-приятен и здравословен, а и по-екологичен. Смарт душовете са вид, който може да ни спести много разноски. При къпане всеки от нас употребява няколко десетки литра вода на ден. Душовете с невисок дебит оказват помощ за намаляването на потреблението на вода, само че към този момент има и такива с вградена просветеност, които могат да понижат общото изразходвано количество още повече. Освен това с тях няма има потребност да губим вода и време в конфигурация на точната температура, тъй като самият смарт душ може да го прави вместо нас.

Да погледаме телевизия в банята

Живеем в свят, който е цялостен с цифрово наличие. За доста хора, времето прекарано в банята е единственото, което прекарват на мира. Не всеки обаче споделя устрема към тишина и отмора. Мнозина избират да бъдат осведомени и да достъпват обичаното си наличие даже в банята. За тях слагането на тв приемник в нея може да бъде идеалното решение. Идеята не е нова, само че опциите се усилват, с помощта на цифровите технологии. В добавка към този момент има и огледала за баня с добавена просветеност, на които се изписва потребна информация като вести, прогноза за времето и други

Чистота на въздуха

Този аспект от здравословния метод на живот стана изключително настоящ след пандемията, а също и по отношение на влошаващите се индикатори в огромните градове в последно време. Сред новостите в това отношение са датчици за премерване на температурата, качестовто на въздуха и влажността в банята, както и технологии за неговото филтриране. Най-новите интелигентни пречистватели на въздуха на процедура трансформират банята и тоалетната в самобитен домакински спа център, показват още от Peralni.bg.

Здравето

е обект и на редица други решения за баня и тоалетна, оттатък чистотата на въздуха. Сред тях са интелигентни тоалетни чинии, които могат да дават скъпа информация за салдото в човешкото тяло въз основата на разнородни биомаркери, открити в урината. Данните се изпращат в „ облака “ и се проучват, давайки скъпи заключения за здравословното положение и рекомендации за неговото възстановяване непосредствено на потребителския смарт телефон.

Пералните

Напоследък този клас електроуреди е измежду тези, които внедряват най-бързо Internet of Things решения. Новите умни перални изпращат на своите притежатели информация за своята работа, осведомят ги по кое време завършват прането и също така употребяват доста по-прецизно водните запаси, без да разхищават вода.

Роботи в банята

Сред новостите, показани на тазгодишното ревю CES, са и роботи, които могат да решат един проблем, остарял колкото света – по какъв начин да си донесем ново руло тоалетна хартия, когато се намираме в тоалетната, а предходното към този момент е свършило. Други интелигентни машини, показани при започване на годината, пък могат да ревизират по какъв начин мирише банята, сканирайки въздуха в нея, изпращайки данните в действително време непосредствено на смарт телефона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР